Consultanta

În lumea financiara și de afaceri de astazi, toata lumea are nevoie de un ajutor de încredere pentru  gestionarea profesionala a finanțelor firmei și a intregii afaceri. Nu numai ca este necesar să va asigurati că totul este contabilizat în conformitate cu cerințele legale, este de asemenea important să profiti la maximum de fiecare oportunitate pentru a maximiza veniturile și a minimiza cheltuielile.

Ne concentrăm pe înțelegerea nevoilor dvs. individuale de afaceri. Fie ca sunteti un proprietar al unei afaceri, filială a unei companii internaționale, o mică afacere gata să crească sau o persoana care desfășoară activități independente, suntem aici pentru a vă ajuta. 

Citeste mai departe...


contracte bursiereFolosind tipuri de contracte bursiere:

Tranzactia spot: o intelegere intre un cumparator si un vanzator de a cumpara, respectiv de a vinde o anumita cantitate de marfa la un anumit pret cu livrare si plata imediata. Exemple: cumparaturile la piata, un schimb valutar, cumpararea sau vanzarea de actiuni la bursa.

Contractul forward: o treapta intermediara intre contractul spot si cel futures in sensul ca apare conditia de livrare si plata la scadenta. Cumparatorul si vanzatorul negociaza toti cei trei termeni principali ai contractului, deci si termenul de livrare numit si "scadenta".
Cumparatorul este asigurat ca la un anumit moment in viitor va primi o anumita cantitate de produse contra unui pret stabilit in momentul semnarii contractului.

Contractul futures: o intelegere intre un vanzator si un cumparator de a vinde/cumpara o cantitate standard de marfuri cu livrarea in viitor la o data numita "scadenta" si la un pret negociat in momentul incheierii tranzactiei.

Contractul spotIn general, un contract comercial stabileste trei termeni principali de tranzactionare al unui produs:

  • cantitatea,
  • pretul
  • termenul de livrare.


Numit si "la disponbil", contractul spot reprezinta o intelegere intre un cumparator si un vanzator de a cumpara, respectiv de a vinde o anumita cantitate de marfa la un anumit pret cu livrare si plata imediata.
In aceasta situatie, cantitatea si pretul se negociaza iar termenul de livrare este standardizat.

Exemple de tranzactii "spot"

Citeste mai departe...

Contractul forwardAcest tip de contract reprezinta o treapta intermediara intre contractul spot si contractul futures in sensul ca apare conditia de livrare si plata la scadenta. Cumparatorul si vanzatorul negociaza toti cei trei termeni principali ai contractului, deci si termenul de livrare numit si "scadenta".

Printr-un astfel de contract, cumparatorul este asigurat ca la un anumit moment in viitor va primi o anumita cantitate de produse contra unui pret stabilit in momentul semnarii contractului. Principalul avantaj al contractului forward il constituie siguranta pretului.

Pe langa siguranta pretului, contractul forward trebuie sa confere celor doua parti si o siguranta a schimbului "marfa contra bani". Daca la scadenta vanzatorul refuza sa livreze produsele atunci, odata cu marfa, cumparatorul pierde si pretul negociat cu mult timp inainte.

La fel, daca cumparatorul refuza sa plateasca marfa la scadenta, vanzatorul ramane cu produsele nevandute si trebuie sa gaseasca alt cumparator in alte conditii de pret. In cazul in care pretul produselor respective scade, el va inregistra o pierdere.

Citeste mai departe...

Contractul futures Contractele futures reprezinta o forma perfectionata a contracului forward. Cu toate avantajele prezentate mai sus, contractul forward nu lasa partenerilor in tranzactie nici o posibilitate de iesire din pozitii. Daca cumparatorul nu mai are nevoie de marfa respective la scadenta, el nu poate anula intelegerea din contractul forward intrucat pierde garantia.
La fel pateste si vanzatorul daca nu mai doreste sa vanda sau sa livreze la scadenta. Practic cele doua parti, negociind intre ele termenii contractului, sunt "captive" in interiorul clauzelor lui.


Ce este Contractul futures

Este un contract de vanzare-cumparare a unui activ, la o data ulterioara si la un pret negociat in momentul semnarii. Tranzactionand marfuri, valute, actiuni, indici sau alte produse financiare, el ajuta la obtinerea unui profit din specularea corecta a diferentei de pret dintre un moment viitor si cel curent, fara sa presupuna neaparat livrarea fizica a produsului, ci, de multe ori, doar plata acestei diferente.
Ceea ce face acest contract sa fie atat de popular este posibilitatea tranzactionarii cu o investitie initiala mai mica decat pe piata la vedere (spot). De exemplu, pentru a profita de miscarile de pret ale unei actiuni, trebuie investita o suma echivalenta cu 20% din valoarea acesteia. In fond, esentiala este capacitatea noastra de a intui corect evolutia in timp a unor preturi.

Citeste mai departe...

Recomandare

"Niciodată să nu spui că un contabil aduce credit profesiei sale; un contabil bun aduce debite profesiei sale."

Charles J.C. Lyall

 

"Experienta m-a invatat cateva lucruri. Primul este acela de a-mi asculta instinctul, indiferent de cat de bine suna ceva pe hartie. Al doilea este ca in general esti mai castigat daca ramai alaturi de ceea ce cunosti, iar al treilea lucru este ca uneori, cele mai bune investitii sunt cele pe care nu le faci."

Donald Trump