Preturi de transfer

Dosarul preturilor de transfer devine obligatoriu!

Toti contribuabilii care desfasoara tranzactii cu entitati afiliate (romane si/sau straine) au obligatia pregatirii unui dosar preturi de transfer. Preturi de Transfer = preturile la care se transfera bunurile corporale sau necorporale ori se presteaza servicii.

Ai nevoie de ajutor în pregătirea dosarului de prețuri de transfer? Expert Consult Banner este aici pentru a vă ajuta să navigați într-unul dintre cele mai sensibile domenii fiscale.

Este important să fiți pregătit și să aveți un dosar bine documentat, deoarece acest domeniu este expus la interpretări diferite din partea inspectorilor fiscali. În plus, autoritățile sunt din ce în ce mai interesate să controleze prețurile de transfer, mai ales în contextul schimbărilor lor de reglementare la nivel global și european.

Cu ajutorul Expert Consult Banner, puteți fi sigur că dosarul dvs. de prețuri de transfer este pregătit în mod corect și eficient, fără a vă pune în pericol afacerea. Contactați-ne acum pentru a vă începe pregătirile!


Preturi de Transfer = preturile la care se transfera bunurile corporale sau necorporale ori se presteaza servicii.

Tranzactiile intre persoane afiliate trebuie sa se realizeze conform principiului valorii de piata.
Daca acest principiu nu este respectat, autoritatile fiscale pot ajusta aceste tranzactii.
Agentii economici trebuie sa documenteze, in dosarul preturilor de transfer, tranzactiile efectuate cu societatile afiliate.

ATENTIE! Intocmirea dosarului preturilor de transfer reprezinta o activitate care nu trebuie trecuta cu vederea! "Important pentru autoritati este justificarea tranzactiilor economice cu partile afiliate, astfel incat sa nu fie interpretate de catre inspectorii fiscali ca tranzactii artificiale. Cele mai sensibile sunt serviciile administrative (consultanta, management, marketing, resurse umane etc)".

Inspectorii fiscali vor verifica tranzactiile si necesitatea acestor tranzactii economice. In cazul in care se constata ca tranzactiile nu au fost necesare, nu sunt luate in considerare la calculul impozitelor si al taxelor si se vor calcula dobanzi si penalitati.

Expert Consult Banner va recomanda sa va pregatiti atent dosarul preturilor de transfer, intrucat acest domeniu este unul foarte sensibil, fiind cel mai expus unor interpretări diferite din partea inspectorilor fiscali. Interesul autoritatilor pentru controlul mai strict al prețurilor de transfer a crescut foarte mult în ultimul an, pe fondul schimbarilor masive de reglementare la nivel global si, în special, la nivel european.

 

 

Oferta noastra AICI

acă realizați tranzacții cu parteneri afiliați și aveți nevoie de suport în pregătirea dosarului preturilor de transfer, Expert Consult Banner este aici pentru a vă ajuta! Echipa noastra de experti va ofera intreg spectrul de servicii de consultanta in materie de preturi de transfer si documentatie aferenta.

Indiferent daca trebuie sa sa intocmiti dosarul preturilor de transfer pentru prezentarea autoritatilor fiscale sau aveti nevoie de asistenta in stabilitatea politicilor interne de preturi de transfer, noi suntem aici sa va ajutam. Serviciile noastre includ intocmirea dosarului preturilor de transfer, pregat

 • Suntem aici pentru dumneavoastra!

      Realizati tranzactii cu parteneri afiliati si aveti nevoie de suport in pregatirea dosarului preturilor de transfer?
      Trebuie sa intocmiti dosarul preturilor de transfer pentru a-l prezenta autoritatilor fiscale? Aveti nevoie de suportul nostru?


  Ce putem face noi pentru dumneavoastra:

  Datorita experientei noastre, echipa Expert Consult Banner va poate oferi intreg spectrul de servicii de consultanta in materie de preturi de transfer si documentatia aferenta.

  Serviciile noastre includ:
   
 • Intocmirea dosarului preturilor de transfer
 • Pregatirea studiilor de comparabilitate;
 • Revizuirea tranzactiilor intra-grup
 • Analiza comparativa de piata pentru tranzactiile intra-grup
 • Asistenta in stabilirea politicilor interne de preturi de transfer
 • Asistenta in solicitarea acordului de stabilire a preturilor in avans 
 • Asistenta in timpul si ulterior controalelor fiscale avand ca tema documentatia preturilor de transfer;
 • Analiza contractelor incheiate cu societatile din grup pentru a identifica riscuri legate de preturile de transfer.
 • Pregatirea aplicatiilor pentru acordurile de preturi in avans (APA)

  Nu ezitati sa ne contactati.

 

Pret de transfer – pretul la care se transfera bunurile corporale sau necorporale ori se presteaza servicii intre persoane afiliate. Operatiuni precum: vanzari de bunuri, imprumuturi, prestari de servicii de consultanta, management etc. ce intervin intre persoane afiliate si care toate cad sub incidenta prevederilor fiscale privind preturilor de transfer.


Ce obligatii avem cu privire la preturile de transfer?


Trebuie respectat Principiul pretului pietei libere - tranzactiile intre persoanele afiliate se efectueaza in conditiile stabilite sau impuse care nu trebuie sa difere de relatiile comerciale sau financiare stabilite intre intreprinderi independente.


Ce se poate intampla daca nu respectam acest principiu?

 
Autoritatile fiscale pot ajusta suma venitului sau a cheltuielii oricareia dintre persoanele afiliate, dupa cum este necesar, pentru a reflecta pretul de piata al bunurilor sau al serviciilor furnizate in cadrul tranzactiei; ajustarea se face numai din punct de vedere fiscal
*Vizate: relatii rezidenti – nerezidenti, precum si rezidenti – rezidenti
*Ca si principiu, (cel putin in teorie) eventualele ajustari fiscale ar trebui sa impacteze ambele entitati participante la tranzactie

Recomandare

"Niciodată să nu spui că un contabil aduce credit profesiei sale; un contabil bun aduce debite profesiei sale."

Charles J.C. Lyall