Preturi de transfer

Prețuri de Transfer - Servicii și Consultanță Specializată

Dorim să vă oferim servicii complete și consultanță specializată în domeniul prețurilor de transfer. Respectarea reglementărilor fiscale privind prețurile de transfer este esențială pentru evitarea ajustărililor fiscale și pentru conformitatea fiscală a afacerii dumneavoastră. Echipa noastră de experți vă poate ajuta în pregătirea documentației necesare, întocmirea dosarului de prețuri de transfer, evaluarea tranzacțiilor și auditul prețurilor de transfer. Asigurăm asistență profesională în conformitate cu legislația în vigoare și vă oferim soluții personalizate pentru optimizarea prețurilor de transfer și minimizarea riscurilor fiscale. Încredințați-ne gestionarea prețurilor de transfer și beneficiați de expertiza noastră în acest domeniu complex.

Obligația dosarului prețurilor de transfer: un pas esențial pentru contribuabilii cu tranzacții afiliate

Toți contribuabilii implicați în tranzacții cu entități afiliate, fie române, fie străine, trebuie să pregătească un dosar de prețuri de transfer. Prețurile de transfer se referă la prețurile cu care se transferă bunuri corporale sau necorporale sau se prestează servicii.

Asistență pentru Dosarul de Prețuri de Transfer

Prepararea unui dosar de prețuri de transfer poate fi un proces complicat și Expert Consult Banner este aici pentru a vă ajuta să navigați prin acest domeniu fiscal sensibil.

Importanța Pregătirii Corecte a Dosarului

Este esențial să vă pregătiți corespunzător și să aveți un dosar bine documentat, deoarece acesta poate fi subiectul unor interpretări diferite din partea inspectorilor fiscali. Autoritățile se arată din ce în ce mai interesate de controlul prețurilor de transfer, în special în contextul schimbărilor de reglementare la nivel global și european.

Apelând la Expert Consult Banner, vă puteți asigura că dosarul de prețuri de transfer este pregătit în mod corespunzător și eficient, fără a vă pune în pericol afacerea. Contactați-ne acum pentru a începe pregătirea!

Principiul Valorii de Piață

Tranzacțiile între entități afiliate trebuie să respecte principiul valorii de piață. Dacă acest principiu nu este respectat, autoritățile fiscale pot ajusta aceste tranzacții. Este necesar ca agenții economici să documenteze în dosarul de prețuri de transfer tranzacțiile efectuate cu entitățile afiliate.

Importanța Dosarului de Prețuri de Transfer

Întocmirea dosarului de prețuri de transfer este o activitate de o importanță deosebită. Autoritățile doresc să se asigure că tranzacțiile economice cu părțile afiliate sunt justificate, astfel încât să nu fie interpretate de inspectori ca tranzacții artificiale. Deosebit de sensibile sunt serviciile administrative, cum ar fi consultanța, managementul, marketingul, resursele umane etc.

Riscurile Neglijării Dosarului de Prețuri de Transfer

Inspectorii fiscali vor verifica tranzacțiile și necesitatea acestora. Dacă se constată că tranzacțiile nu au fost necesare, acestea nu vor fi luate în considerare la calculul impozitelor și taxelor, cu posibilitatea aplicării de dobânzi și penalit.

 

 

 

Asistență specializată pentru dosarul prețurilor de transfer de la Expert Consult Banner

Dacă sunteți implicat în tranzacții cu parteneri afiliați și aveți nevoie de ajutor pentru a pregăti dosarul prețurilor de transfer, echipa noastră de experți de la Expert Consult Banner este gata să vă ajute. Oferim un spectru complet de servicii de consultanță în domeniul prețurilor de transfer și documentației conexe.

Indiferent dacă trebuie să pregătiți dosarul prețurilor de transfer pentru a-l prezenta autorităților fiscale sau dacă aveți nevoie de asistență pentru a stabili politicile interne de prețuri de transfer, suntem aici pentru a vă ajuta.

Serviciile Noastre

Având o experiență vastă, echipa Expert Consult Banner poate oferi o gamă completă de servicii de consultanță în domeniul prețurilor de transfer și a documentației conexe. Serviciile noastre includ:

1. Întocmirea Dosarului Prețurilor de Transfer

Ne ocupăm de pregătirea dosarului de prețuri de transfer, pentru a vă asigura că toate tranzacțiile sunt documentate în mod corespunzător și în conformitate cu reglementările fiscale.

2. Pregătirea Studiilor de Comparabilitate

Efectuăm studii de comparabilitate pentru a determina dacă prețurile de transfer sunt în conformitate cu valorile de piață.

3. Revizuirea Tranzacțiilor Intra-grup

Analizăm tranzacțiile intra-grup pentru a identifica eventualele nereguli sau ineficiențe.

4. Analiza Comparativă de Piață pentru Tranzacțiile Intra-grup

Efectuăm analize comparative de piață pentru a vă asigura că tranzacțiile dvs. intra-grup sunt efectuate la prețuri corecte și competitive.

5. Asistență în Stabilirea Politicilor Interne de Prețuri de Transfer

Vă ajutăm să stabiliți politici interne de prețuri de transfer care să fie în concordanță cu reglementările fiscale și să vă asigure conformitatea fiscală.

6. Asistență în Solicitarea Acordului de Stabilire a Prețurilor în Avans

Vă oferim asistență în solicitarea acordului de stabilire a prețurilor în avans (APA) pentru a reduce incertitudinea fiscală.

7. Asistență în Timpul și Ulterior Controalelor Fiscale

Vă oferim asistență în timpul controalelor fiscale și ulterior acestora, cu un focus special pe documentația prețurilor de transfer.

8. Analiza Contractelor cu Societățile din Grup

Analizăm contractele încheiate cu societățile din grup pentru a identifica posibile riscuri legate de prețurile de transfer.

9. Pregătirea Aplicațiilor pentru Acordurile de Prețuri în Avans (APA)

Vă asistăm în pregătirea aplicațiilor pentru acordurile de prețuri în avans (APA), pentru a minimiza riscul de ajustări de prețuri de transfer în viitor.

Nu ezitați să ne contactați pentru mai multe informații despre serviciile noastre și cum vă putem ajuta să navigați cu succes în domeniul complex al prețurilor de transfer.

 

 

Abordarea corectă a prețurilor de transfer - esențială pentru conformitatea fiscală

Prețul de transfer se referă la prețul la care se transferă bunurile tangibile sau intangibile sau se furnizează servicii între entități afiliate. Operațiuni diverse, precum vânzările de bunuri, împrumuturile, furnizarea de servicii de consultanță, de management etc., care au loc între persoane afiliate, intră sub incidența reglementărilor fiscale privind prețurile de transfer.

Obligațiile fiscale privind prețurile de transfer

Un principiu esențial de urmărit în această privință este principiul valorii de piață. Acesta stipulează că tranzacțiile între entități afiliate trebuie să aibă loc în condiții care nu difere de relațiile comerciale sau financiare stabilite între entități independente.

Consecințele nerespectării principiului valorii de piață

Dacă acest principiu nu este respectat, autoritățile fiscale pot ajusta suma venitului sau a cheltuielilor oricărei entități afiliate, după cum este necesar, pentru a reflecta prețul de piață al bunurilor sau serviciilor furnizate în cadrul tranzacției. Acest tip de ajustare se face doar din punct de vedere fiscal.

  • Acest tip de reglementări vizează atât relațiile rezidenți - nerezidenți, cât și relațiile rezidenți - rezidenți.
  • În teorie, orice ajustări fiscale ar trebui să aibă impact asupra ambelor entități implicate în tranzacție.

Respectarea reglementărilor privind prețurile de transfer este crucială pentru conformitatea fiscală. Încălcarea acestora poate duce la ajustări fiscale și potențial, la sancțiuni. Prin urmare, este esențial ca toate entitățile care desfășoară tranzacții cu entități afiliate să se asigure că prețurile lor de transfer sunt în conformitate cu reglementările în vigoare.

 

 

Recomandare

"Niciodată să nu spui că un contabil aduce credit profesiei sale; un contabil bun aduce debite profesiei sale."

Charles J.C. Lyall