Firmele cărora Fiscul le-a anulat codul de TVA îl vor reprimi din oficiu

În anumite condiții, firmele cărora Fiscul le-a anulat codul de TVA îl vor reprimi din oficiu. 

Codul fiscal va cunoaște noi modificări cât de curând, potrivit unui proiect de act normativ adoptat recent de parlamentari. Printre altele, este stabilit ca acele firme cărora le-a fost anulat codul de TVA din motive precum nedepunerea de deconturi, depunerea de deconturi pe zero, asociați/administratori cu infracțiuni în cazierul fiscal să fie reînregistrate din oficiu în scopuri de TVA, atât timp cât își remediază situația care a condus la apariția riscului fiscal.
Mai multe modificări la Codul fiscal sunt prevăzute într-un Proiect de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 3/2017, document ce a trecut marți de Parlament și care mai are nevoie de semnătura președintelui României pentru a se aplica.

Printre altele, proiectul de act normativ aduce noi completări procedurii de înregistrare în scopuri de TVA, unul dintre subiectele delicate din ultimii ani în zona fiscală.
Potrivit normelor în vigoare, anumite persoane impozabile sunt obligate să solicite organelor fiscale înregistrarea în scopuri de TVA, însă acestea din urmă vor refuza atribuirea codului de TVA firmelor care prezintă risc fiscal ridicat, stabilește documentul citat.

Sursa avocatnet.ro

Recomandare

"Niciodată să nu spui că un contabil aduce credit profesiei sale; un contabil bun aduce debite profesiei sale."

Charles J.C. Lyall

 

"Experienta m-a invatat cateva lucruri. Primul este acela de a-mi asculta instinctul, indiferent de cat de bine suna ceva pe hartie. Al doilea este ca in general esti mai castigat daca ramai alaturi de ceea ce cunosti, iar al treilea lucru este ca uneori, cele mai bune investitii sunt cele pe care nu le faci."

Donald Trump