Campaniile promotionale se fac dupa noi reguli

Toate categoriile de practici comerciale, de la vânzări cu preț redus până la vânzări cu prime, trebuie să fie avizate de Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, începând din februarie. În caz contrar, companiile riscă amenzi cuprinse între 20.000 și 40.000 de lei.

Noile reglementări apar într-o ordonanță de urgență publicată în Monitorul Oficial pe 30 decembrie 2014 care  modifică, printre altele, OUG 77/2009 privind organizarea și funcționarea jocurilor de noroc.


Un impact semnificativ al acestor modificări va fi resimţit de activităţile promoționale ale companiilor din toate domeniile după data de 13 februarie, când noile reguli vor intra în vigoare, arată specialiştii NNDKP Legal&Tax.

De la acea dată, orice activitate care implică un fond de câștiguri sau premii ce vor fi acordate unuia sau mai multor câștigători va fi permisă doar cu avizul Comitetului de Supraveghere al Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc. Astfel, acțiunile organizate de diferiți operatori economici în scopul stimulării vânzărilor (care nu presupun taxa de participare, respectiv niciun fel de cheltuială suplimentară din partea participanților și nici majorarea prețului pe care l-a avut produsul înaintea acțiunii respective) implică de asemenea obținerea prealabilă a avizului ONJN, precizează sursa citată.

Ordonanța nu stabileşte documentele care trebuie depuse pentru obținerea avizului, dacă se plătește o taxă (și care ar fi cuantumul acesteia), care este termenul în care Comitetul de Supraveghere din cadrul ONJN va răspunde solicitărilor, dacă avizele se vor putea elibera pentru tipuri de campanii publicitare sau pentru campanii publicitare punctuale.  Răspunsurile la aceste problem se vor găsi, cel puţin parţial, în normele de aplicare a ordonanţei pe care guvernul ar trebui să le aprobe și să le publice în Monitorul Oficial până pe 12 martie 2015.

Sursa capital.ro

Recomandare

"Niciodată să nu spui că un contabil aduce credit profesiei sale; un contabil bun aduce debite profesiei sale."

Charles J.C. Lyall

 

"Experienta m-a invatat cateva lucruri. Primul este acela de a-mi asculta instinctul, indiferent de cat de bine suna ceva pe hartie. Al doilea este ca in general esti mai castigat daca ramai alaturi de ceea ce cunosti, iar al treilea lucru este ca uneori, cele mai bune investitii sunt cele pe care nu le faci."

Donald Trump