PRETURI DE TRANSFER
Dosar preturi de transfer


Preturi de Transfer = preturile la care se transfera bunurile corporale sau necorporale ori se presteaza servicii.

Tranzactiile intre persoane afiliate trebuie sa se realizeze conform principiului valorii de piata.
Daca acest principiu nu este respectat, autoritatile fiscale pot ajusta aceste tranzactii.
Agentii economici trebuie sa documenteze, in dosarul preturilor de transfer, tranzactiile efectuate cu societatile afiliate.

ATENTIE! Intocmirea dosarului preturilor de transfer reprezinta o activitate care nu trebuie trecuta cu vederea! "Important pentru autoritati este justificarea tranzactiilor economice cu partile afiliate, astfel incat sa nu fie interpretate de catre inspectorii fiscali ca tranzactii artificiale. Cele mai sensibile sunt serviciile administrative (consultanta, management, marketing, resurse umane etc)".

Inspectorii fiscali vor verifica tranzactiile si necesitatea acestor tranzactii economice. In cazul in care se constata ca tranzactiile nu au fost necesare, nu sunt luate in considerare la calculul impozitelor si al taxelor si se vor calcula dobanzi si penalitati.

Expert Consult Banner va recomanda sa va pregatiti atent dosarul preturilor de transfer, intrucat acest domeniu este unul foarte sensibil, fiind cel mai expus unor interpretări diferite din partea inspectorilor fiscali. Interesul autoritatilor pentru controlul mai strict al prețurilor de transfer a crescut foarte mult în ultimul an, pe fondul schimbarilor masive de reglementare la nivel global si, în special, la nivel european.

 

Oferta noastra AICI

Recomandare

"Niciodată să nu spui că un contabil aduce credit profesiei sale; un contabil bun aduce debite profesiei sale."

Charles J.C. Lyall

 

"Experienta m-a invatat cateva lucruri. Primul este acela de a-mi asculta instinctul, indiferent de cat de bine suna ceva pe hartie. Al doilea este ca in general esti mai castigat daca ramai alaturi de ceea ce cunosti, iar al treilea lucru este ca uneori, cele mai bune investitii sunt cele pe care nu le faci."

Donald Trump