Beneficii legate de consolidarea pe piata a companiei, restructurarea, retehnologizarea, dorinta de sporire a gradului de profitabilitate sau existenta unor deficiente in cadrul unor firme, la care se adauga alte considerente economice si sociale, obtinerea unei cote mai mari de piata locala sau chiar extinderea in alte regiuni geografice, sunt cativa dintre principalii factori care ii determina pe administratorii, patronii sau actionarii unor societati comerciale sa recurga la fuziunea sau divizarea societatilor.
Citește mai mult: Beneficiile fuziunii si divizarii societatilor comerciale
a) una sau mai multe societati sunt dizolvate fara a intra in lichidare si transfera totalitatea patrimoniului lor unei alte societati in schimbul repartizarii catre actionarii societatii sau ai societatilor absorbite de actiuni la societatea absorbantasi, eventual, al unei platiin numerar de maximum 10% din valoarea nominala a actiunilor astfel repartizate (fuziunea prin absorbtie);
Divizarea este operatiunea prin care:
Prima etapa in realizarea fuziunii sau divizarii consta din intocmirea unui proiect de fuziune sau de divizare:
Conform dispozitiilor art. 241 din Legea nr. 31/1990 prevad ca administratorii societatilor care urmeaza a participa la fuziune sau la divizare vor intocmi un proiect de fuziune sau de divizare care va cuprinde urmatoarele elemente:
Citește mai mult: Intocmirea proiectului de fuziunesau de divizare
![]() | ![]() | ![]() |
Copyright © 2023 Expert Consult Banner. Realizare Site SolidPro.ro