"Telefonul Consumatorului"

Firmele vor trebui sa afiseze in sediul, unde efectueaza vanzari directe de produse sau servicii catre consumatorii finali, din 21 ianuarie 2015 o noua placheta cu "Telefonul Consumatorilor", care o va inlocui pe cea utilizata in prezent. (Ordinul ANPC nr.594/2014)


 Ce informatii va cuprinde noua placheta?

Conform actului normativ care va intra in vigoare anul viitor, pe noua placheta se vor regasi urmatoarele informatii:

    mentiunea expresa "Telefonul Consumatorilor 0219551";
    denumirea comisariatului regional in raza caruia firma isi desfasoara activitatea;
    denumirea comisariatului judetean in raza caruia firma isi desfasoara activitatea, precum si datele de contact ale comisariatului: adresa, numarul de telefon si de fax;
    mentiunea: Reprezentantii asociatiilor de consumatori nu au drept de control al operatorilor economici, conform art. 42 din OG nr. 21/1992;
    mentiunea: Apelarea numarului 0219551 poate fi taxata in functie de tipul de abonament detinut de consumator.

Modelul va putea fi descarcat de pe site-ul ANPC, iar placheta este gratuita, se arata in noile dispozitii. Puteti consulta mai jos placheta valabila pentru Bucuresti:

Recomandare

"Niciodată să nu spui că un contabil aduce credit profesiei sale; un contabil bun aduce debite profesiei sale."

Charles J.C. Lyall

 

"Experienta m-a invatat cateva lucruri. Primul este acela de a-mi asculta instinctul, indiferent de cat de bine suna ceva pe hartie. Al doilea este ca in general esti mai castigat daca ramai alaturi de ceea ce cunosti, iar al treilea lucru este ca uneori, cele mai bune investitii sunt cele pe care nu le faci."

Donald Trump