Plan de afaceri

Daca  aveti doar o idee de afaceri si doriti sa o transpuneti in realitate sau aveti deja afacerea si vreti sa o dezvoltati,  planul de afaceri este absolute necesar si este recomandat sa intocmiti un plan de afaceri inainte de a porni o afacere, pentru a putea evalua cat mai corect sansele de succes si resursele necesare.

’’Cu ce este mai bun un consultant, decat proprietarul afacerii respective? Doar el stie foarte bine ce vrea sa faca si cum va face, asadar nu e nevoie de consultanta in acest demers’’.
Argumentatia poate parea initial justa, dar la o analiza complexa, lucrurile nu sunt asa de simple.

Activitatea unui antreprenor este destul de dificila. Devine si mai complicat de construit o companie in timp ce conduce acea intreprindere...  Noi suntem aici pentru a va ajuta sa construiti o companie durabila si viabila, care va creste bine in viitor.

Antreprenor acasa

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a lansat luni proiectul „FIA – Fii antreprenor acasă! Investește în viitorul tău!”
“Proiectul Antreprenor Acasă este adresat românilor din Diaspora care doresc să se întoarcă acasă şi să dezvolte afaceri în România.  Proiectul va oferi sprijinul de care românii din Diaspora au nevoie pentru a investi în România, pentru a se reloca acasă şi a-şi reconstrui o viaţă şi o carieră aici”.

Cand trebuie sa faci un plan de afaceri?

Creati facturi personalizate  Particularizati logo, culorile si campurile de facturi. Genereaza facturi in timpul miscarii cu aplicatia mobila. colaborati cu mai multi utilizatori. Oferiti acces la angajati si contabil mentinand in acelasi timp controlul asupra informatiilor pe care le puteti vizualiza. Utilizati serviciul in timpul deplasarii. Verificati afacerea oricand, oriunde cu aplicatia mobila de pe telefon si tableta.
Atunci cand vrei sa-ţi înfiinţezi o noua firma;
Planul de afaceri se vrea a fi prima componenta a unei planificari regulate a proceselor din cadrul firmei ce se va infiinta.

Atunci cand vrei sa lansezi o noua divizie an cadrul companiei sau noi produse;
Nici o afacere noua si nici un proiect de lansare a unui nou produs nu ar trebui sa fie lansat fara un plan de afaceri bine gândit..

Atunci cand vrei sa obţii un credit bancar
Un finantator care citeste un plan de afaceri trebuie sa vada care sunt scopurile afacerii si care sunt obiectivele in urmatoarele luni sau in urmatorii ani.
Chitantele: Trimitele fara folosirea hartiei. Utilizatii telefonul pentru a capta chitantele si gestionarea cheltuielilor. Conectati-va la aplicatiile dvs. Datele de sincronizare din comertul electronic, POS-uri, salarizare si marketing Stii care este situatia afacerii tale. Se poate vedea, profitul, bilantul si zeci de rapoarte intr-un singur clic.

Atunci cand vrei sa obţii un fond nerambursabil european.
Un plan de afaceri bine scris va va permite sa aplicaai pentru finantari din surse publice sau private, astfel incat potentialii finantatori vor intelege exact oportunitătile si necesitatile ideii dvs.

Atunci cand vrei sa atragi noi investitori
Planul de afaceri destinat potentialilor finantatori trebuie sa ii convinga pe acestia de viabilitatea proiectului propus.

Atunci cand vrei sa-ti dezvolti afacerea
Afacerile au nevoie de planuri pentru a-si optimiza cresterea si dezvoltarea in concordanta cu prioritatile.